Wednesday, 5 April 2017

Kumpul adik beradik PD - last Day

Assalammualaikum..

Last day kat PD macam tak puas jer berkumpul.entah bila lagi nak dapat kumpul macam nie..Insyaallah ada rzki kita buat lagi..

Last day la aku kena migrain bukan tak cukup tidur tapi aku tak berapa gemar suasana hingar binggar nie..jenuh ibu tolong picitkan kepala..

Last day sebelum check out kitaorang buat game budak-budak jer main rebut kerusi..rebut selipar la..lumba lari dan main bola..saje jer bagi budak happening..part tak syok bila dedek anak abang aku nie dia tak boleh kalah bila kalah jadila adegan nagis..haha stress aku..haha nama pun budak kan

Image may contain: 6 people, people standing and outdoor
family abang

Thanks tu abang aku la sebab sponsor homestay nie walaupun jauh dari pekan tapi endingnya happening

Image may contain: 3 people, people smiling
family ucu

Image may contain: 2 people, people smiling, people sitting and baby
me dan dahliah


Image may contain: 2 people, people smiling, people standing, house and outdoor
Family kecil Fairus..

Image may contain: 1 person, standing, house and outdoor

Image may contain: 2 people, outdoor


Image may contain: 3 people, people standing, house and outdoor

Last gambar wajib gambar beramai-ramai untuk buat kenangan..thank to all to cooperate this moment for Mac 2017..next trip will discus..

Monday, 3 April 2017

BBQ ,Steamboat & Surprise Anivessary Ayah & Ibu PD

Assalammualaikum..

Malam kedua kat PD kitaorang dah dibahagikan tugasan masak nak sorang je masak bermacam -macam memang tak la..kat situ kita boleh tengok kerjasama antara satu sama lain..haha..tapi Ucu ekin memang happy giler tak tolong masak sebab ada anak kecil nasib laki dia buat perapan ayam bakor sedap..kalau tak memang saje jadi bahan la..

aku dah 1st time masak kuah steamboat untk bagi orang makan nasib jadi dan sedap..haha nasi goreng cina khas untuk kanak-kanak ribena yang tak tahan pedas..akak ipar aku masak spageti perghh sedap sampai sekarang terbayang-bayang walaupun si nani meragam tetap akak terus masak...adik ipar umi memang  rajin tolong walaupun berbadan dua..rajin sangat tak leh tengok sepah mesti kemas..

Image may contain: food

kuah steamboat tomyam..bahan-bahan steamboat Ucu ekin beli..sos cili diaorang  semua puji sedap macam kat Johny depa kata..aku main hentam je .time tu memang kembang giler la orang puji..

Image may contain: 1 person, food and indoor

apabila big bos dah mula makan tunggu komen dari dia jer..haha..takut tak kena tekak big boss belakang tu..

Image may contain: people sitting and food

Image may contain: food

Image may contain: 1 person, eating and food

Image may contain: one or more people and food

orang lelaki kita bagi bab bakor-bakor sebab boleh kurus kan perut masing-masing sekali kira berpakej la..ayam perapan Ucu Amir jadi rebutan sebab sedap lepas nie kalau bbq boleh la ucu amir buat perapan..lupa nak tanya resepi lagipun saje je lain kali boleh ucu take over bab masak nie.

Bila dah kenyang ayah dengan ibu dengan cucu duduk luar amik angin luar time tu la kita buat surprise kira menjadila idea dari akak ipar kak yati suruh padam lampu..

yang kelakar time tu memang kat ruang letrik homestay tu ada bau macam hangit,,so bila kita tutup lampu ruang tamu bila panggil ayah masuk tengok kan memang kelam kabut orang tua tu  cari torchlight kat phone..ibu time tu dah pegang ayah gelap takut kan..time dia terkial-kial cari kitaorang surprise dengan lagu dan kek..terkejut ayah dan ibu yang disangkankan blackout..haha..tapi sayang tak da video..sengeh jer ayah dan ibu kena prank dari anak menantu dan cucu


Image may contain: fire, dessert and food
kek anivessary ayah dan ibu ke 41

kek yang paling sedap dan licin malam tu jugak walaupun kitaorang bukan hantu kek..Last selebrate ramai-ramai anivesarry ibu ayah tahun 2015

Image may contain: 5 people, people smiling, people sitting and child

atuk dan nenek bersama sebahagian cucunya yang masih aktif dan cergas..yang lain dah tidur..

Image may contain: 2 people, people sitting and food


Image may contain: 2 people, people sitting


Image may contain: 13 people, people smiling, people sitting and beard

Image may contain: 13 people, people smiling, people sitting

Happy annivessary ayah dan ibu..anak menatu dan cucu doakan semoga nenek ibu dan Tok Ayah dikurniakan kesihatan baik,,panjang umur dan berbahagia sehingga Jannah..we love atuk ayah dan nek Ibu..

Friday, 31 March 2017

Kumpula adik beradik di PD -2nd day

Assalammualaikum..

hari kedua nie kitaorang nak berendam kat Laut..bagi kulit gelap..cuaca memang cantik pukul 9 pagi dah ada kat laut dan trend kat PD nie ada disediakan sewa khemah sehari ada RM 50..ada RM 40 so nak murah kena pandai tawarla..kitaorang dapat RM 30 sehari tapi tak duduk sampai sehari pun..

segala makanan kat rumah di bawa sure habis bawak kat laut dah berendam laparkan.

Image may contain: 4 people, people smiling, people standing and outdoor
untie dengan anak buah dah nampak sebaya je

Image may contain: 3 people, people standing and outdoor

Image may contain: 6 people, people smiling, shoes and outdoor


Image may contain: 5 people, people smiling, sky and outdoor

Image may contain: 3 people, people standing and outdoor
ucu ekin and family kecik..dahliah mulut tu tolong tutup

Image may contain: one or more people, ocean, outdoor and water


Image may contain: 3 people, people sitting, ocean, outdoor, water and nature

Image may contain: 7 people

Image may contain: 4 people, people smiling, people sitting, ocean, beach, sky, outdoor and water


Image may contain: 3 people, selfie, outdoor and closeup
Amsyar vs Adam

Image may contain: 6 people, people smiling, ocean, outdoor, water and nature


Image may contain: 5 people, sunglasses and child

Image may contain: 7 people, people smiling, people sitting, hat and outdoor

Image may contain: 4 people, people sitting and outdoor


Image may contain: 6 people, people smiling, outdoor

Image may contain: 4 people, people smiling, people sitting and outdoor

dah puas mandi dah puas semua dalam pukul 3 baru balik homestay..balik budak-budak tak reti penat sambung balik main yang kitaorang tua-tua nie dah terbungkang kepenatan mandi laut..malam nak buat bbq dan steamboat..



Kumpul adik beradik di PD-1st day

Assalammualaikum..

cuti sekolah ari tu bawak budak-budak bercuti kat PD jer..nie pun sebab abang aku dah booking awal kalau tak memang duduk rumah je la anak-anak..dahla paklong ko booking tengah bulan..memang sesak nafas mama ko..

tapi memang rezki anak-anak nak bercuti kan dan kebetulan pulak mama pun dapat bunus so memang sakan la bercuti..abang aku booking company pos laju punya..ok la rumah banglow semua air cond kira ok la cuma jauh dari pekan jer..

masa nak sampai suruh depa share location memang betul tapi kitaorang macam was-was jer sebab sunyi dan jauh dari pekan menjadila kejadian call mengcall tanya kat mana..time tu aku dah angin sebab call diorang nie tak berangkat takpun lambat angkat..alasan tak dengar..dahla kitaorang nak tanya orang pun tak ada bila tanya diorang apa-apa yang berdekatan tak tahu nak bagi info..so aku dah hangin la..last nasib adik aku datang amik padahal dah lalu pun jalan tue..akhirnya sampai tak jadi nak marah sebab puashati dapat bilik ok dan rumah pun selesa..haha

1st day tu kitaorang tak ada buat apa pun just makan apa yang ibu dah masak la..tak ada agenda apa pun just lepak sembang jer..lama sangat tak berkumpul semua..semua sibuk dan ada masalah tapi alhamdullilah kali nie semua happy dapat berkumpul

ini part of the best kumpul adik beradik dan best bila tengok ayah ibu happy bersama anak menantu dan cucu..


Majlis berendoi Aina

Assalammualaikum..

Image may contain: flower

Aina Safiya sedap namanya..nie anak adik ipar aku..dah ada anak dah Ayahsu nie..Majlis start pukul 10 pagi tapi aku tetamu kehormat pukul 11 lebih baru sampai..orang mahaban pun dah balik..haha..jangan salahkan aku salahkan  En Hubby sebab busy kat sana tolong plus dengan kereta dia tertumpah kuah..hurmm memang tak boleh kata apa la..


Image may contain: 1 person, sitting and indoor
time aku sampai orang marhaban pun dah balik dah tak ada orangi so boleh la begambar dengan hasil air tangan ayahuda nie..

Image may contain: indoor
pelamin aina cantik sungguh sentuhan ayah uda..nie kerja part time dia..full time dia tetap guru..sapa nak sentuhan air tangan ayah uda boleh bagitau ya ..bukan untuk majls berendoi jer,,majlis birthday,majli kahwin ke atau apa apa event la..sure boleh..

Image may contain: 1 person, smiling, wedding

aina taknak pandang kamera ,,jenuhla maklang sengeh tau..

Image may contain: 5 people, people standing and wedding
bersama ami aina dan maklong


Image may contain: 8 people, people standing.


Image may contain: 4 people, wedding and indoor

Image may contain: 1 person, wedding

Lepas majlis sambut birthday Najiha yg ke 12 tahun..malu dia kitaorang nyanyikan lagu birthday..yela budak dah besarkan ..

Image may contain: 8 people, people smiling, people sitting

habis selebrate birthday jiha terus pecut balik rumah nak pergi bercuti pulak..


Thursday, 23 March 2017

Sukan Nuqman dan Kak Tisya

Assalammualaikum...

adikamsyar mamapapa datang bagi support sukan kan..so kakak dan abang pun request minta datang..so mama papa berkorban cuti kerja untuk bagi support.

mama masa sekolah rendah masuk sukan semua lumba lari. acara sukan lain tak masuk bila sekolah menegah lagi terus tak aktif sebab masa tu kena naik bas kalau nak datang..mama kan serba serbi malas nak tunggu bas lagi berhimpit lagi..tu yang buat mama malas.

masa sukan hari tu Dato Saravanan datang untuk perasmian..tengok dekat-dekat handsome walaupun hitam..haha..

Image may contain: 1 person


Image may contain: 1 person, standing and outdoor


Kakak dan Nuqman masuk acara perbarisan dan lumba lari..

Image may contain: cloud, sky, grass, tree, outdoor and nature

cuaca petang tu memang cantik dan panas terik kesian budak masa buat perbarisan..tapi alhamdullilah semua berjalan lancar.

Image may contain: 5 people, people standing and outdoor

abang Nuqman rumah hijau..

Image may contain: 5 people, people smiling, people standing and outdoor

Kak Tisya rumah merah

Image may contain: 1 person, standing, sky, tree, grass, outdoor and nature

Image may contain: one or more people, sky, outdoor and nature

Image may contain: one or more people, people playing sports, sky, grass, outdoor and nature

nie masa kakak tengah lari..pelari terakhir bagi 4x400..alhamdullilah Juara


Image may contain: 1 person, playing a sport, grass, crowd, outdoor and nature

Alhamdullilah rmah merah Juara..jauh ketinggalan yang lain..haha

Image may contain: one or more people, people standing, sky, outdoor and nature

Image may contain: 4 people, people playing sports, grass, sky, child, outdoor and nature

Nuqman masuk lari 100 meter tempat ke 4..kalah frust dia..haha..biasa la dia kan semua nak menang jer.


Image may contain: one or more people, people standing and outdoor

nia juara bagi acara 4 x400 meter..pelari terakhir jugak..mama bangga dengan anak mama semua kuat dan aktif.

Image may contain: 1 person, standing, outdoor and nature

Selepas acara tamat cuaca pun mendung dah .kira tamat jugak acar sukan dan berbaloi masing-masing bawal medal bali..tak tahu nak gantung mana dah lagi..dah banyak sangat..


Blogger Templates